6. Intermezzo – Overlijden Tim

Ondanks de focus op het “beter” worden – in alle opzichten – gaat het leven gewoon door.
Hoewel die laatste uitdrukking een beetje ongelukkig uitvalt. Want op 1e Pinksterdag 2019 overlijdt mijn goede vriend Tim. Uiteindelijk neemt de longkanker de regie over. Voor hem gaat het leven niet door.

We hebben de laatste maanden veel contact gehad, we zijn vooral leuke dingen gaan doen. We probeerden het leven dat nog in het verschiet lag zo mooi mogelijk in te vullen. En ja, dat is gelukt.
Ondanks dat je als vrienden en familie weet dat het moment van overlijden aanstaande is, was het een verrassing dat het toch nog zo snel op het einde liep. Het afscheid op Natuurbegraafplaats De Maashorst was – hoe vreemd dat ook klinkt – prachtig. Jij zou het zo gewild hebben. Want we hebben gehuild maar ook gelachen. En de door jou opgedragen, verplichte borrel, smaakte goed.

Tim zijn heengaan geeft mij extra motivatie om één van die bergenreuzen te beklimmen. Ik ben ervan overtuigd dat als ik tijdens de klim het gevoel krijg: “Ik kan niet meer”, een blik op zijn foto (die ik vanaf nu bij me draag) ervoor zorgt dat ik weer vooruit kan.

Tim, dank je voor de vele mooie momenten die ik met je heb mogen delen. Dank voor de vele jaren dat we samen het leven hebben “getackeld”. We kwamen er altijd weer sterker uit. En dank je dat je je lot zonder mopperen hebt gedragen. Dat is een ware troost voor ons allen. Het gaat je bijzonder. Ik ga je zien.

In mijn gedachten – en sterker

10 reacties

 1. Je broer op 19 juni 2019 om 13:34

  Heel mooi gezegd, broer.

  • ron op 19 juni 2019 om 15:13

   Dank broer!

   • Rob op 19 juni 2019 om 19:41

    Het was zeker bijzonder en een heel mooie happening. Jullie kunnen allemaal trots zijn.

    • ron op 19 juni 2019 om 19:52

     Dank je Rob. Fijn dat je erbij kon zijn.

 2. Astrid Joosten op 19 juni 2019 om 17:43

  Het was een prachtig afscheid van Tim , Ron. Ook ik ben in 2017 getroffen door een herseninfarct , en heb ook NAH . Ik weet wat je doormaakt , fietsen kan ik niet meer ivm evenwichtstoornis . Maar ik vind het super dat je de berg opgaat . Topper ! Gr Astrid

  • ron op 19 juni 2019 om 18:47

   Dank je Astrid. Ik voel me door je gesteund!

 3. Monique van Dinther op 20 juni 2019 om 06:43

  Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden!

  • ron op 20 juni 2019 om 09:13

   Ik ken je niet persoonlijk Monique (althans, voor zover ik weet), maar erg bedankt.

 4. Eric ten Westenend op 22 juni 2019 om 19:58

  Mooie reactie van een mooi mens

  • ron op 22 juni 2019 om 21:32

   Dank Eric!

Laat een reactie achter